Utgi boka sjøl?

Selvpublisering

Boka er ferdig, siste utkast er perfekt og tittelen er i boks. Du har sendt inn manuset til forlagene. Så får du avslagsbrevet i posten. Gang etter gang etter gang – ingen forlag er villig til å ta risken på boka di. Du synes at du har skrevet et genialt og perfekt verk om temaet ditt. Du vil at boka skal utgis. Så hva nå? Du kan jo utgi boka sjøl. Men hvordan gjør jeg det?

Selvpublisering er på full fart inn i det norske bokmarkedet. Vi har holdt på med dette i noen år. Tidligere var det slik at hvis en forfatter ble refusert av de etablerte forlagene måtte forfatteren utlands for å få utgitt boka på et selvpubliseringsforlag. Slik er det heldigvis ikke lenger. Men det er ikke gratis å gi ut bok på egen hånd. I hvert fall ikke om man vil ha noe av den samme kvalitetssikringen som ligger bak bøkene til de store forlagene.

Har du først bestemt deg for å utgi boka di, har du to valg. Hvilken form du velger avhenger litt av budsjettet ditt. Hva du selv foretrekker og ikke minst hva slags form boka skal ha. Det billigste er å lage en e-bok. 

Absolutt forlag har redaktør, korrekturleser, grafisk designer. For dem som ikke er glade i snarveier, finnes det tilbud til forfattere som ønsker å gi ut bøker. Hos oss kan selvpubliserende forfattere få hjelp til alt fra manusvask til markedsføring og salg. Hos oss jobber vi ikke bare for forfatterne men med forfatterne. Vi gir boka et kvaltetssikret og profesjonelt uttrykk.

Hvordan vi jobber

Å utgi en bok er ikke så veldig vanskelig. Her har vi satt opp en oppskrift på hvordan Absolutt forlag jobber

  • Du tar kontakt med forlaget
  • Du forteller oss om boka di enten over telefon eller over kaffebordet
  • Vi gir deg informasjon om hvordan vi jobber og du forteller om dine ønsker
  • Vi lager en røff kalkyle på utgiftene og inntektene
  • Vi setter opp et tilbud og beskriver hele prosessen fra manus til ferdig bok
  • Korrekturer får du via .pdf som du enten retter i eller du får retningslinjer fra oss på hvordan du gjør det.
  • Du får hele boka til gjennomsyn og godkjenner boka som vi sender til trykkeriet
  • Vi setter opp en markedsføringsstrategi og hjelper deg med markedsføring.
  • Du har kontroll og styring over egen bok

Her har vi satt opp et enkelt budsjett: Priseksemplet er uten mva.
Sideantall 200
Farger 4 + 4
Format 22,5×22,5cm
Hardcover
Ca 20 bilder
Opplag 500
Trykkeutgifter ca 35,000
Design / Cover Design /
ca 20,000
Totale utgifter: 55,000, – 
Boka koster ca 320, – utsalg
Totale utgifter NOK 55 000  : 320 i utsalg = 171 eksemplarer før breakeven.

Har du en god porsjon flaks, kan det bli en bestselger. Hvis Kulturrådet kjøper inn boken, kommer den inn under innkjøpsordningen. Da kjøper de i overkant av 700 eksemplarer som går til bibliotekene.

Web Design, digital markedsføring, søkemotor-optimalisering og drift

Spar tusenvis av kroner ved å la oss designe din web-side. Trenger du en web-side som både er smashing og som fungerer etter ditt behov er det lurt å høre med oss. Vi vet utifra erfaring at det kan være veldig frustrenede å sitte å fikle med noe som du prøver å få til, men vet bare ikke hvordan. Skal du åpne web-butikk kan du ta en kikk innom vår, kanskje får du en idé om hvordan utformingen din skal være. Hør med oss før du setter i gang.

Digital markedsføring blir mer og mer viktig. Vi er behjelpelige med å lage godt innhold med gode tekster tilpasset dine behov for å nå akkurat din målgruppe.

Vi begynner med å kartlegge hva dine behov er er. Deretter lager vi en plan og setter opp det du trenger. Til slutt gjør vi om ord til handling og gjør alt for at din web-side trekker til seg så mange som mulig fra din målgruppe.

Vi tilbyr

• Innholdsproduksjon
• Sosiale medier
• Facebook, Instagram og Google annonsering
• Analyser. Vi bruker Google Analytics
• Rådgivning

Vil du vite mer? Skriv til oss
post@absoluttforlag.no