Absolutt media

Er du klar for å utgi boka di sjøl?

Selvpublisering

Boka er ferdig, siste utkast er perfekt og tittelen er i boks. Du har sendt inn manuset til forlagene. Så får du avslagsbrevet i posten. Gang etter gang etter gang – ingen forlag er villig til å ta risken på boka di. Du synes at du har skrevet et genialt og perfekt verk om temaet ditt. Du vil at boa skal utgis. Så hva nå? Du kan jo utgi boka sjøl. Men hvordan gjør jeg det?

Selvpublisering er på full fart inn i det norske bokmarkedet. Absolutt forlag er et forlagene som har holdt på med det i et par år. Tidligere var det slik at hvis en forfatter ble refusert av de etablerte forlagene måtte forfatteren utlands for å få utgitt boka på et selvpubliseringsforlag. Slik er det heldigvis ikke lenger. Men det er ikke gratis å gi ut bok på egen hånd. I hvert fall ikke om man vil ha noe av den samme kvalitetssikringen som ligger bak bøkene til de store forlagene.

Har du først bestemt deg for å utgi boka di, har du to valg. Hvilken form du velger avhenger litt av budsjettet ditt, og personlig preferanse. Hva du selv foretrekker og ikke minst hva slags form boka skal ha. Det billigste er å lage en e-bok. 

Absolutt forlag har redaktør, korrekturleser, grafisk designer. For dem som ikke er glade i snarveier, finnes det tilbud til forfattere som ønsker å gi ut bøker. Hos oss kan selvpubliserende forfattere få hjelp til alt fra manusvask til markedsføring. Hos oss jobber vi ikke bare for forfatterne men med forfatterne. Vi gir boka et kvaltetssikret og profesjonelt uttrykk.

Om hvordan vi jobber

Å utgi en bok er ikke så veldig vanskelig. Her har vi satt opp en oppskrift på hvordan Absolutt forlag jobber

  • Du tar kontakt med forlaget
  • Du forteller oss om boka di enten over telefon eller over kaffebordet
  • Vi gir deg informasjon om hvordan vi jobber og du forteller om dine ønsker
  • Vi lager en røff kalkyle på utgiftene og inntektene
  • Vi setter opp et tilbud og beskriver hele prosessen fra manus til ferdig bok
  • Korrekturer får du via .pdf som du enten retter i eller du får retningslinjer fra oss på hvordan du gjør det.
  • Vi setter opp en markedsføringsstrategi og hjelper deg med markedsføring.
  • Du får hele boka til gjennomsyn og godkjenner boka som vi sender til trykkeriet.
  • Du har kontroll og styring over egen bok

Her har vi satt opp et enkelt budsjett:

Sideantall 200
Farger 4 + 4
Format 22,5×22,5cm
Hardcover
Ca 20 bilder
Opplag 500
Trykkeutgifter ca 35,000
Design / Cover Design / 
ca 15,000
Totale utgifter: 50,000, –

Boka koster ca 320, – utsalg
Totale utgifter NOK 50 000 : 320 i utsalg = 156 eksemplarer før breakeven. 

Har du i tillegg interessant tema og er god til å skrive kan Kulturrådet godta boken slik at den kommer inn under innkjøpsordningen. Da selger du ut det første opplaget som går til bibliotekene. Vi er behjelpelige med søknad og andre støtteordninger.

Web Design

Spar tusenvis av kroner ved å la oss designe din web-side. Trenger du en web-side som både er smashing og som fungerer etter ditt behov er det lurt å høre med oss. Vi vet utifra erfaring at det kan være veldig frustrenede å sitte å fikle med noe som du prøver å få til, men vet bare ikke hvordan. Skal du åpne web-butikk kan du ta en kikk innom vår, kanskje får du en idé om hvordan utformingen din skal være. Vi bruker faste maler som er svært fleksible og som spesial-tilpasser ditt behov. Sidene du nå sitter å ser på er laget utifra slike maler. Disse sidene ville kostet deg tusenvis av kroner om den skulle bli lagd helt ifra scratch. Hør med oss før du setter i gang. 

Vil du vite mer? Skriv til oss