PRUDENCE – The Hairy Fairies – Day-by-Day er en dagbok-hyllest til Namsos-bandet Prudence – det mest populære rockebandet i Norge i første halvdel av 70-tallet. Prudence var også bandet som turnerte heftigst på den tida – vi snakker om endeløse turneer Norge rundt, samt i Sverige og Danmark til de ga seg sent i 1975. Utover en grundig gjennomgang av bandets leveår, tar dagboka leseren med tilbake til 1965 og bandets røtter. The Buccaneers, The Tunes, Mads Inc., Sweepers, Circle Five og Whoopee Choop blir tilsvarende grundig dokumentert. 

Dette er den første norske boken som dokumenterer et norsk band i form av en dagbok. Basert på nitid gjennomgang av skandinaviske aviser samt samtaler med bandmedlemmene har forfatterne Børge Skilbrigt og Erland Alexander Heir visualisert Namsosbandets opp- og nedturer gjennom Skandinavia, før det hele kulminerer med en suksessfull avskjedsturnè 1975. 

Utover gjennomgang av over 800 spillejobber, inneholder dagboken også over 750 bilder og memorabilia, en detaljert diskografi, et nytegnet stamtre, gjennomgang av studioinnspillinger samt oversikt over NRKs radioavspillinger og radio & TV-opptak i inn- og utland – og mye mer. Over 500 sider norsk musikkhistorie – med forord av Asbjørn Bakke.

Trekning av samleobjektene under foregikk under lanseringen på Trønderrock-museet i Namsos, lørdag 8. oktober. Representanter for bandet henholdsvis Kjell Ove Riseth, Hans Jacob Busch og Bjørn Wallum sørget for at alt gikk riktig for seg. De heldige vinnerne ble:
Drunk and Happy: Eldar Åsgard Bendiksen, Levanger
No. 3: Per Olav Hernes, Trondheim
Live Sverige på grønn vinyl: Børge Marschhäuser, Lillestrøm
Coverfoto på lerret: Knut Tore Breivik, Mo i Rana
Signert 11/12 dobbel-LP: Roger Ludvigsen, Kautokeino

Bokomslagsfoto, trykt på lerret, 50×70 cm.
Foto: Sven Boye Andersen/Nasjonalbiblioteket

Signert eksemplar av hele besetningen – Johan Tangen, Åge Aleksandersen, Per Erik Wallum, Jan Devik, Kaare Skevik jr. og Terje Tysland.

Et eksemplar av denne LP-plata, donert av Bjørn B. Jacobsen fra managementet til Prudence. LP-plata er uspilt, men coveret har noe slitasje.

Et eksemplar av denne LP-plata, donert av Bjørn B. Jacobsen fra managementet til Prudence. LP-plata er uspilt, men coveret har noe slitasje.

En uåpnet utgave av Prudence Live i Sveriges Radio på grønn vinyl.

Spørsmål? 

kontakt: prudence@heir.no