Martin Fourcade movie

Jakten på vintergullet er en personlig og sympatisk fortelling fra en person og vinner utenom det vanlige.
Ved å dele sine erfaringer og tanker om hva han har vært i gjennom, hans svakheter, mentale styrke og kjærlighet til familien gir oss et bilde av en veldig målbevisst idrettsutøver. Martin gir sin ærlige beretning som den personen og utøveren han er.

Som utøver er han dedikert, målbevisst og dristig, og han er heller ikke redd for å gå nye veier i treningsarbeidet.
Han er en kulturbærer og et godt forbilde for yngre utøvere.

Tiden fra da han bestemte seg for å bli verdens beste skiskytter og frem til i dag, har vært en reise preget av å gjøre lek til alvor.
I en alder av 29 år er han en skiskytterlegende og har plass som en av de aller største franske idrettsutøvere gjennom tidene.
Hittil i sin karriere har han vunnet flest olympiske gullmedaljer for Frankrike i Olympiske vinterleker og innehar rekord på antall World Cup seiere både totalt sett og pr år.

Han gir en rekke skildringer om mennesker som har betydd mye for ham, blant annet hans forhold til sin bror Simon, skiskytterkamerat Emil Hegle Svendsen og nesten et helt kapittel om Et skimonster ved navn Ole Einar Bjørndalen!

Boken om Folkeparken Ådalsbruk er nå i produksjon. Dette er en veldig spennende musikkhistorie fra Folkeparken på Ådalsbruk i Stange kommune. På 1960-tallet besøkte en rekke kjente norske og internasjonale band. Ja det gikk sågar rykter om at selveste Deep Purple spilte der. Boken gir svar på dette. Det som er helt sikkert er at norske grupper som Pussycats, Beatnicks, The Cool Cats spilte en rekke ganger i parken. Boka dekker godt Spencer Davies Group med 17-årige Steve Winwood´s besøk. Dette er en «must have» for alle som er interessert i musikk- og lokalhistorie. Kommer i oktober

Morten Jørgensens første barnebok nyutgis på Absolutt forlag og er en scifi-spenningsroman for de mellom 6-12 år. Den er ikke bare en fengende og handlingsmettet spenningsroman men også en detaljert innføring i innsektenes verden på en måte som alle vil forstå. Hvem kan redde innsektene fra den største naturkatastrofen siden dinosaurenes tid? Uten at noen har lagt merke til det forsvinner innsektene i hopetall. Verken maurere, veps eller kråker klarer å forhindre katastrofen.

Kommer 2018 i nettbrett-utgave med Aukrust-lignende illustrasjonene av Jens Flesjå.

Det franske skiskytteresset Martin Fourcade skriver i boka som på norsk har fått tittelen «Jakten på vintergullet» om sin vei til å bli verdens beste skiskytter. Jakten på vintergullet er et ekte og unikt vitnesbyrd om en ekstraordinær mester. Martin deler bla. sin frustrasjon over at hans mangeårige trener Siegfried Mazet forlot Frankrike for å ta over det norske landslaget i 2016. Dette er en personlig og varm fortelling om de personene som sto og står ham nær. Gjennom boken blir man mer kjent med mannen som sammen med Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen og brødrene Bøe har dominert skiskyting de siste årene.

Absolutt forlag er veldig glade for å være med i prosessen om lage Jublileumsboken til Fornebu Consulting/daVinci Consulting.

Siden 2010 har Fornebu Consulting  vært en del av det  franske børsnoterte selskapet Devoteam Group, som har 4800 medarbeidere og er representert i 23 land i Europa, Midtøsten og Afrika.

I Norge er vi to selskaper i gruppen, og sammen med Devoteam AS er vi blant de største uavhengige konsulentselskapene i Norge. Devoteam AS har sine røtter fra daVinci Consulting, etablert i 1998.

Vi samarbeider tett med salg, ressursallokering, leveranser og oppdragsstyring. Sammen utgjør vi rundt 90 erfarne konsulenter og er dermed i stand til å ta et større og bredere leveranse- og resultatansvar.

Torsdag 14. juni kl. 19.00 åpner Rockheim utstillingen Kalvøyafestivalen – en musikalsk tidsreise. Utstillingen vil vise både publiserte og hittil upubliserte fotografier fra festivalen. Det vil også være en del memoriabilia slik som billetter, t-skjorter, stagepass ol.

Fotografiene viser festivalens utvikling, fra den spede start uten store lydanlegg, til de store PA- og høyttaleranleggenes inntog senere, samt stemningen og flere av de artistiske høydepunktene.

Tilstede på utstillingsåpningen er tidligere festivalsjef og festivalgeneral Paul Karlsen, forfatter og journalist Leif Gjerstad som er aktuell med bok om Kalvøyafestivalen, Absolutt forlag v/forlegger Erland Bekkelund som gir ut boka, samt et utvalg musikere som har opptrådt på festivalen.

Etter den offisielle åpningen blir det arrangert scenesnakk på Rockheim om Kalvøyafestivalen og dens betydning, med sentrale aktører og musikere på scenen. Det blir også tilgjengelig bar.

Og som alltid i bagasjen heretter – boka

Fri inngang – velkommen!

Erik Meyn har laget denne fantastiske snutten fra boklanseringen i Bærum Kulturhus 4. juni

Han legger også til:

Jaså? Du har kanskje vært på én eller flere musikkfestivaler på Kalvøya utenfor Oslo? Da MÅ du rett og slett ha årets gavebok i 2018! Den utgis av Absolutt Forlag, er skrevet av ærlige Leif Gjerstad og du vil: a) himle med øynene, b) mimre mye og varmt og c) skrike av latter! Terningkast seks, i hvilket er utlagt: anbefalt de luxe! Løp og kjøp! P.S. Dette MÅ da også være årets julegave i 2018? #absoluttforlag #boklansering #kalvøyafestivalen #leifgjerstad #vanvittigmorsom #dumåhadenneboken

Absolutt inviterer til boklansering i Bærum Kulturhus

Program:

1) Velkommen m/presentasjon av forlaget

2) Innledning/bakgrunn for hvordan boka ble til

3) Forfatter Leif Gjerstad har ordet.

4) Paul Karlsen har ordet

5) Utdeling gratiseksemplar av boka til de som er invitert.

6) Øvrig salg

Vi håper så mange som mulig har anledning til å delta.

https://www.facebook.com/events/247648369127776/

På 1950- og 1960-tallet var ungdomskulturen og motkulturen nært knyttet til rockmusikk. Som massemønstringer for det nye fellesskapet sto musikkfestivaler sentralt, med Woodstock (USA) og Isle of Wight (England) som to av de viktigste.

I 1971 ble Kalvøyafestivalen arrangert for første gang, og etter bare et par år hadde den etablert seg som den største og viktigste (rock)musikkfestivalen i Norge. Festivalen ble et begrep for alle musikkinteresserte, og denne posisjonen beholdt Kalvøya helt fram til 1997, det siste året festivalen ble arrangert.

FUNFACT:

Et raskt estimat viser at i overkant av 350 000 personer besøkte festivalen i løpet av dens eksistens.

Boken forteller historien om Kalvøyafestivalen, med fokus både på musikken, artistene, menneskene bak og festivalens rolle som kulturbærer.

Om innholdet:

Boka følger festivalen kronologisk fra år til år, fra starten i 1971 til slutten i 1997. Hvert år har sitt eget kapittel, og hvert av disse kapitlene dokumenterer det som skjedde på og bak scenen. Med historier om og refleksjoner rundt artister, Kalvøyas egne folk og andre som på en eller annen måte var tilknyttet festivalen og som belyser temaer som økonomisk utvikling, konflikt/maktkamp, festivalens rolle for musikk-Norge og betydning for bransjeprofesjonalisering. Boka er rikt illustrert, med bildemateriale, dokumenter og annet som aldri tidligere har vært offentliggjort.

Om personene bak:

Paul Karlsen, Kalvøya-general/initiativtaker: Paul Karlsen var med på Kalvøyafestivalen det første året, og dens leder fra 1972 og var dens leder fram til festivalens slutt i 1997Den tidligere Kalvøya-generalen vil være en stor ressurs som sentral kilde for prosjektet. Karlsen arbeider i dag som advokat i  Dæhli & Bull Co Advokatfirma i Oslo.

Leif Gjerstad, forfatter: Har jobbet som musikkjournalist siden 1979, og skrev på store deler av 1980-tallet pressemeldingene til Kalvøyfestivalen. I dag aktiv som journalist, blogger og forfatter. Var redaktør for boka «Rockefeller 30», som ble utgitt i forbindelse med konsertstedets 30-årsjubileum februar 2016. Ga i 2017 også ut boka «Frifant og budbringer», om fagbladet Journalisten (sammen med Kathrine Geard). Driver musikkbloggen LeffesLab.

Erland Bekkelund, forlegger/designer/billedredaktør: Har mer enn 20 års erfaring fra forlagsbransjen, fortrinnsvis med fagbøker. Driver nå Absolutt forlag, som utgir kunst- musikk- og praktbøker i mange forskjellige sjangere. Absolutt forlag har i de siste årene vært sentral i to musikkbøker, «Zappa i Norge» (2014) og «Hamarfestivalen 1981 – mot rus» (2015). Bekkelund var medforfatter av den første, hovedforfatter av den andre og designer på begge.

Kontaktinfo:

Leif Gjerstad – 913 24153, leif.gjerstad@gmail.com

Paul Karlsen – 482 11 668, pk@dblaw.no

Erland Bekkelund – 936 03 414, erland@absoluttforlag.no

 

Media kan også kontakte følgende:

Helge Karlsen – 926 60 278, helgekarls@gmail.com

Sten Randers Fredriksen – 67 53 18 00 sten@fredriksen.no

 

Vi utvider arbeidsoppgavene til også og omfatte reklamefilmer. Et eksempel på dette er filmen om boka til Martin Fourcade som dessverre er forsinket. Mye pga. rettigheter i forhold til bruk av bilder. Boka vil produseres så snart det er i orden. Det er kun forhåndsbestillinger som vil få tilgang til boka. Vi er enige med Martin Fourcade om å vente til sesongen begynner med hovedlansering. Etter all sannsynlighet vil det skje på Sjusjøen i november.

I sommer vil det komme flere små filmer fra Norges Roforbund og landslagsroerne. Disse filmene blir laget av forlaget, vi håper at mange vil finne glede i disse småsnuttene.